partyintheparksquare.jpgHet symfonisch blaasorkest van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek heeft net twee succesvolle ‘Concerten voor de Vrede’ achter de rug. Op zaterdagavond 14 mei in de Vredebergkerk in Oosterbeek en op zondagmiddag 22 mei in een vol theater Junushoff te Wageningen werd een indrukwekkend programma gespeeld. In samenwerking met het Toonkunstkoor Wageningen voerde het orkest onder andere het bijzondere muziekstuk ‘The Armed Man – A Mass for Peace’ van Karl Jenkins uit. Het aanwezige publiek was diep onder de indruk van de muziek, zang en filmbeelden.

Dat het orkest in dit 125-jarig jubileumjaar niet stilzit blijkt uit het feit dat het volgende concert alweer zeer binnenkort op de agenda staat.

Op een hopelijk mooie zomeravond, zaterdagavond 25 juni, wordt in Park Hartenstein rondom de muziekluifel een concert gegeven in de open lucht. Dit optreden is dus voor iedereen toegankelijk. Hier laat het orkest onder leiding van dirigent Jurgen Nab zich weer van een hele andere kant horen. Op het repertoire staan onder andere de ‘Tom Sawyer Suite’ en ‘Songs from de West’.

Het opleidingsorkest DaCapo onder leiding van Marc Dammers zal tijdens dit Parkconcert ook van zich laten horen.
Maar de jubilerende vereniging heeft speciaal voor deze gelegenheid ook een gast-orkest uitgenodigd. Dit is niet zomaar een orkest, maar het ruim 80 leden tellende ‘Symphonic Friends’. Onder leiding van dirigent Rien den Hartog komen zij naar Oosterbeek om hun programma ten gehore te brengen.
De basis van ‘Symphonic Friends’ is een volledige symfonische bezetting, aangevuld met een moderne ritmegroep (gitaar, basgitaar en drums) en een volledige saxgroep en vocalisten. Hiermee kan het orkest een grote variëteit aan repertoire spelen, van Klassiek tot Pop en van Opera tot Musical. Al enkele jaren worden met groot succes concerten gegeven in De Doelen in Rotterdam.
Voor dit concert in het park Hartenstein heeft Symphonic Friends een programma samengesteld met herkenbare melodieën die passen bij een mooie zomeravond.
Ook aan de inwendige mens is gedacht. Bij dit concert zijn enkele foodtrucks opgesteld in het Park zodat u tijdens de muziek kunt genieten van een hapje en een drankje. Er zullen in ieder geval een hamburgerkraam, een suikerspinmachine, een kraam voor ijs en flensjes aanwezig zijn. Natuurlijk worden ook de inmiddels bekende overheerlijke jubileumkoeken van de KHO zelf weer verkocht.
Deze gezellige muzikale avond begint om 18:30 uur met het opleidingsorkest Da Capo.
Daarna is het de beurt aan Symphonic Friends en het symfonisch blaasorkest van de KHO zal de avond muzikaal afsluiten.
Neem zelf uw kleedje en/of stoelen mee en kom op zaterdagavond 25 juni genieten van een mooie avond in het park, vol muziek en lekkere hapjes en drankjes.