Poster Parkconcert 2024De Koninklijke Harmonie Oosterbeek heeft ook dit jaar als afsluiting van het muzikale seizoen voor de zomervakantie een Parkconcert op de agenda staan. Dit jaar op zondagmiddag 9 juni 2024. De middag begint om 13.30 uur en de toegang is gratis.

In het kader van het 125-jarig jubileumjaar heeft de Koninklijke Harmonie Oosterbeek in 2022 een concert gegeven in Park Hartenstein samen met het orkest Symphonic Friends. Helaas moest dit concert vroegtijdig worden gestaakt in verband met het slechte weer. Ook vorig jaar in 2023 kon het concert niet in het park plaatsvinden vanwege de weersomstandigheden. Toen was de Heelsumse Harmonie te gast. Het concert heeft toen plaatsgevonden in Lebret Zalencentrum.

Ondanks de afgelopen twee regenachtige edities mochten de concerten toch een succes genoemd worden met leuke muziek, veel publiek, gezelligheid en enkele foodtrucks. Daarom heeft de vereniging toch besloten het dit jaar nog een keer te proberen in het park Hartenstein. `Drie keer is scheepsrecht`, aldus de voorzitter Corné van der Duijn Schouten. ´En als het dit jaar weer regent, kunnen we gelukkig weer terugvallen op onze uitwijklocatie Lebret Zalencentrum, maar daar gaan we niet vanuit´.

De titel van het concert is dit jaar ´Playing together, so much better´. Deze titel past perfect bij dit Parkconcert, want in de eerste plaats ontmoet de Koninklijke Harmonie Oosterbeek tijdens dit concert het orkest van Stedelijke Muziekvereniging ‘De Harmonie’ uit Wageningen, waarmee dit concert gezamenlijk wordt gehouden. Het is altijd leuk om samen met een andere vereniging een optreden te verzorgen en ook naar elkaar te luisteren.

Ten tweede zullen tijdens dit concert ook kinderen die op scholen in Oosterbeek hebben meegedaan aan de cursus ´Meer Muziek in de Klas´ van zich laten horen. Zij laten horen dat het veel leuker is om samen te spelen in een orkest dan alleen.

Alle onderdelen van de Koninklijke Harmonie komen aan bod, zo is er een optreden van het Beginnersorkest, het opleidingsorkest Da Capo en het Symfonisch Blaasorkest.

Het concert wordt gehouden op, dit jaar hopelijk mooie zomermiddag, zondag 9 juni in Park Hartenstein rondom de muziekluifel. Dit optreden is in de open lucht en dus voor iedereen gratis toegankelijk.
Het orkest van de KHO onder leiding van dirigent Jurgen Nab laat zich hier van een hele andere kant horen dan u wellicht van het orkest gewend bent.
Voor dit Parkconcert hebben de muzikanten een programma samengesteld met herkenbare melodieën die passen bij een mooie zomermiddag.
Op het repertoire staat onder andere het werk Danzon No2 en Cuban Overture met mooie Latijns Amerikaanse klanken.

Het opleidingsorkest Da Capo onder leiding van Marc Dammers en het Beginnersorkest onder leiding van Martine van Brakel laten tijdens dit Parkconcert ook van zich horen met eveneens enkele leuke muziekstukken.

Maar de KHO heeft speciaal voor deze gelegenheid dus ook een gast-orkest uitgenodigd.
Dit jaar de Stedelijke Muziekvereniging `De Harmonie´ uit Wageningen, eveneens onder leiding van dirigent Jurgen Nab. Zij komen ook naar Park Hartenstein om hun programma ten gehore te brengen.

Het orkest van deze zustervereniging bestaat uit ongeveer 40 leden. De afgelopen jaren is het orkest zich meer en meer gaan toeleggen op het geven van concerten. Het doel van het orkest is geven van concerten met een veelzijdig en vernieuwend repertoire voor een groot en breed publiek. Naast muzikanten uit Wageningen en omgeving, spelen ook verschillende studenten van de Wageningen Universiteit mee in het orkest. Naast het concerterend optreden is het orkest ook terug te vinden en te horen bij de sociale gebeurtenissen in Wageningen. Gelegenheden als Koningsdag en de 4 mei Herdenking worden door het orkest opgeluisterd met een passend concert.

Tijdens deze muzikale middag is ook aan de inwendige mens gedacht. Bij dit concert zijn enkele foodtrucks opgesteld in het Park zodat u onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van de orkesten. Er staat in ieder geval een kraam voor ijs en flensjes, een koek- en gebakkraam, een pannenkoeken-foodtruck en ook kunnen er lekker frietjes gehaald worden.

De middag begint om 13.30 uur. Als eerste treedt het beginnersorkest van de KHO op. Daarna is het de beurt aan Harmonie Wageningen, vervolgens geeft het opleidingsorkest Da Capo acte de présence en het Symfonisch Blaasorkest van de KHO zal de middag muzikaal afsluiten. 

Neem zelf uw kleedje en/of stoelen mee en kom genieten van een mooie middag in het park, vol muziek en lekkere hapjes en drankjes.

Wij zijn trots op onze sponsoren en samenwerkingspartners:
Voorhoeve Makelaars Arnhem e.o.  logo nijhuis  logo sponsorkliks logo-jansen-1.jpg  E-Boekhouden, Online boekhouding  logo-zondervan-1.jpg 

Copyright © 2024 Koninklijke Harmonie Oosterbeek. Alle rechten voorbehouden.
Redactie: Peter van den Brul, Webmaster: Berry van Brakel